Vepřovka z pečeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenZ bůčku seřízneme kosti i s masem, jednotlivá žebra položíme na dno kolem pekáče. Kdo nemá rád kůži, seřízne ji a položí řeznou plochou na dno pekáčku. Komu kůže nevadí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bůčku seřízneme kosti i s masem, jednotlivá žebra položíme na dno kolem pekáče. Kdo nemá rád kůži, seřízne ji a položí řeznou plochou na dno pekáčku. Komu kůže nevadí,…
Bůček umeleme a smícháme s mlékem a dáme na dvě hodinky do lednice. Poté přidáme strouhaný sýr a jemně nastrouhané brambory. Směs propracujeme a dochutíme.Tvoříme ploché…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky.Dáme do pekáčku, přidáme sůl, pepř a čubricu.Cibuli, papriku a rajčata pokrájíme, česnek nasekáme.Vše přidáme k masu a zalejeme…
Toto je pomazánka mého dětství. Využijeme pečený bůček, který okořeníme jen solí a drceným kmínem. Pomazánka má i tak výraznou chuť a navíc je jemná, masová. Podáváme s…
Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do…
Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak…
Máte chuť na opravdu lahodnou a pikantní pomazánku, kterou si namažete na chleba a dáte si k ní pěkně vychlazené pivečko? Pak vám rozhodně doporučuji vyzkoušet tento…
Bůček v celku omyjeme a na kůži uděláme ostrým nožem mřížku. Osolíme z obou stran a opepříme a vložíme do pečící mísy.Připravíme si marinádu (olej, mletá paprika,…
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a…
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění…
Pečené copánky z bůčku marinovaného v zajímavé marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření zaujmou jak chutí, tak pěkným vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní…
Sáčky na pečení můžete použít na pečení masa, ryb, zeleniny nebo pečiva bez použití tuku. Můžete si tak dopřát zdravé jídlo s nízkým obsahem kalorií, které si uchová…
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelné upravte. S…
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…
Bůček, pivo a česnek, skoro až svatá trojice, která v kuchyni nikdy nezklame. Žádná složitá příprava, ani hora špinavého nádobí, vše připravíte i upečete v jednom…
Chcete mít nachystáno na sytou večeři nebo rychlý studený oběd? Uvařit vepřový bůček s kořením není složité. Pak jen ještě obalit v paprice a nechat zchladnout. Na chléb…
Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku …
Bůček uvaříme ve vodě s česnekem a kořením a poté ho potřeme chuťově výraznou marinádou. Bůček necháme po dobu jednoho týdne uležet, aby se všechny chutě správně…
Bůček vyndáme nejméně na půl hodiny do mrazáku a po vyjmutí ho ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do marinády, důkladně promícháme a v uzavřené misce…
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami, který potěší každého mužského člena vaší rodiny. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o…
Sekaná z králíka je lahůdka, kterou doporučujeme zkusit každému, kdo má přístup ke kvalitnímu králičímu masu. Samotné králičí maso by bylo suché, pokud se ale doplní…
Smažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet…
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Babské rady: Deset osvědčených způsobů, jak v domácnosti využít kávovou sedlinu a ušetřit
5 zákusků do skla: Likérovou špičku, mrkvový dort nebo cheesecake můžete servírovat i zcela netradičně. Jak na to?
Jídlo ve vlacích Českých drah může být zážitkem, říká šéfkuchař Tomáš Popp. Vždyť ho připravuje kuchařská reprezentace