Gulášová polévka s mletým masem a brambory
Recept ještě nebyl hodnocenHutná sytá polévka z mletého masa. Hodí se k obědu nebo k večeři, ale nejčastěji se podává jako výživná svačina. Může se podávat s různým pečivem a vždy přijde k chuti.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hutná sytá polévka z mletého masa. Hodí se k obědu nebo k večeři, ale nejčastěji se podává jako výživná svačina. Může se podávat s různým pečivem a vždy přijde k chuti.
Maso nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na sádle zpěníme dozlatova cibulku. Přisypeme trošku kmínu a chvilku prosmahneme.Kousky bůčku vkládáme do hrnce, nejdříve ty,…
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky.Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje.Když je olej rozpálený, orestujeme na něm kuřecí kousky, které podle…
Mnozí z nás milují opečenou křupavou kůžičku na mase. A proč si tedy tuto pochoutku nedopřát ve větším množství? Pokud vydržíte a nebudete nedočkavě otevírat troubu,…
Maso lehce naklepeme a nařízneme okraje. Smícháme olej s česnekem a kořením. Necháme odležet, třeba do druhého dne.Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka z obou stran…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Pokladame je na dno remosky.Cibuli orestujeme do růžova na olivovém oleji a přidáme pokrájené žampiony. Krátce…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Buď je milujete, nebo je nemůžete ani cítit. Olomoucké syrečky jsou rozporuplnou potravinou, avšak jejich typickou vůni můžete skrýt právě do nakládané formy podle…
Na knedlíčky gyoza nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí domova. Původem jsou sice z Číny, ale veliké oblibě se těší v…
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle…
Ti, kdo patří mezi milovníky aromatických sýrů, určitě ocení tuto netradiční úpravu kombinace dvou z nich - výrazných syrečků a jemnějšího camembertu. Nejlépe si …
Nejprve si připravíme marinádu, v pekáčku smícháme sójovou omáčku s medem, chillim, koriandrem, zázvorem a prolisovaným česnekem a ještě s olivovým olejem. Kuře si…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kousky. Slaninu opečeme na másle, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vejce prošleháme se sýrem a solí.Směs přilijeme k cibuli a…
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Camembert nakrájíme na kostičky. Salát zakápneme trochou olivového oleje, přidáme koření dle chuti a promícháme. Tortilly…
Opravdu vydatné jídlo, které není náročné na čas ani přípravu. Pokud se vám sejde u stolu pár nečekaných strávníků navíc, tenhle sladko-pikantní oběd vykouzlíte do pár…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prošleháme olej, česnek,hořčici, cukr, sojovku a zázvor. Maso v tom obalíme a necháme 2 hodiny odpočívat.Tuk rozehřejeme. Maso…
Maso nakrájíme na kostky.4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme s masem a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe…
Slané košíčky z listového těsta zcela nahradí při oslavách obložené chlebíčky. Mají výhodu, že je můžeme připravit předem a nemusíme je tolik chránit před letním horkem,…
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Plněné masové kapsy jsou zpravidla svátečním pokrmem. Dovnitř plátku masa zabalíme lístky čerstvého špenátu, kousek sýru a plátek šunky. Z výpeku, který nám vznikne po…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Přidáno před 39 minutami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Jak správně uvařit brambory na salát: Důležitá je velikost brambor i hrnce a správný čas vaření, pak je výsledek skvělý
Cheesecake s banány podle Josefa Maršálka: Na korpus nepoužívejte sušenky, je pak mastný a nechutná dobře, radí cukrář
Pohlreichův souboj restaurací: Ve čtvrtém díle postoupili kamarádi ze školky. Pražský Dock House zaválel nejen steakem a hamburgerem