Máslová buchta s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenZačneme přepuštěním másla: na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme cca 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začneme přepuštěním másla: na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme cca 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme…
V míse vyšleháme cukr s vejcem do pěny. Už při nejnižších otáčkách šlehače pozvolna přidáme olej a jogurt, pak prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec…
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný…
Z mouky, žloutků, cukru, soli a mléka připravíme řidší těsto, do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Do hotového těsta vmícháme rozinky a mandlové hobinky. Těstíčko…
Od vajíček rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky šleháme s olejem, špetkou soli, cukrem a mlékem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do tekuté směsi. Nakonec přidáme…
Z uvedených surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Na pekáč položíme pečicí papír – je důležitý! Na něj vysypeme 3/4 směsi. Z mléka, pudinkových prášků a cukru…
Tento recept je velice nenáročný a zvládnout by ho měli i začátečníci. Podstatu dortu totiž tvoří obyčejný piškot s vysokou vrstvou velejemné ovocné pěny ztužené…
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme…
Změklé máslo vyšleháme do pěny spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Potom postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem.Koláčovou formu (23 cm) vytřeme…
Korpus: Kromě vajíčka vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vtlačte do koláčové formy a vytvarujte hezky do krajů, aby…
Mouku, cukr,prášek do pečiva a kakao smícháme. Pak přidáme vajíčko, mléko a olej. Zamícháme a vylejeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do trouby na spodní pečení na…
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice. …
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Mražené maliny nasypte do misky a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby nebo na sporák. Teplé maliny rozmačkejte vidličkou a přidejte chia semínka. Misku dejte stranou…
V míse rozmačkáme máslo s vajíčkem, cukrem a tvarohem. Přidáme mouku se solí a rukama prohněteme v těsto. Případně podsypáváme moukou. V jiné míse rozděláme tvaroh na…
Vločky dám do hrnce a zaliji mlékem a nechám chvíli nabobtnat. Pak přidám špetku soli, cukr, máslo a uvařím hustou kaši. Tuto uvařenou kaši rozdělím stejným dílem do…
Z mouky, cukru, skořice, másla, špetky soli a citronové kůry uděláme drobenku. Přidáme žloutky a ořechy. Vypracujeme těsto a dáme na 1/2 hodiny do lednice.Do hrnce dáme…
Skleničkový dezert s tvarohovým čokokrémem a malinami je zdravým mlsáním pro děti i dospělé. S touto jednoduchou, ale úžasnou kombinací si můžete dopřát chvíle sladkého…
Bílky ušleháme s polovinou cukru a špetkou soli do tuhého sněhu, žloutky se zbytkem cukru ušleháme také do hladké pěny, která má téměř bílou barvu a nabyde na objemu.…
Na korpus vše rozmixujeme. Pokud máme menší mixér, můžeme mixovat po částech. V případě, že by se vám směs nechtěla slepit dohromady, přidejte více datlí. Vytvoříme…
Měkké tvarohy a část omytého ovoce (+ kapku rumu) rozmixujeme na hladký krém, nalijeme do misek nebo pohárů, proložíme omytým ovocem a zdobíme mátou a ovocem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě…
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Do sněhu pak zlehka vmícháme žloutky a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme mouku s kakaem.Těsto rozetřeme na plech…
Piškotové těsto: Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Do mísy dáme vejce, cukry, olej, horkou vodu a vše dobře vyšleháme do pěny. Přidáme mouku…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak připravit a uchovat křupavé domácí škvarky: Potřebujete kvalitní sádlo a dostatek času
Českem s chutí: Víte, co je štrachanda nebo mětánky? Vítejte v chodské kuchyni!
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky