Jáhly vařené s dušenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně…
Oloupeme česnek a necháme ho v celku. Na jemno nasekáme čerstvou bazalku, pokud je sušená, tak sekat nebudeme.Dáme spařit rajčata - stačí je dát do hrnce a zalít vroucí…
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání do zlatova. Ztlumíme…
Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách…
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky,…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Parmezán nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci na kousku rozehřátého másla necháme zesklovatět cibuli a přidáme rýži. Vše zalijeme…
Prsíčka nakrájíme na kostičky a osmahnem společně s nadrobno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou mrkví a květákem rozebraným na růžičky na rozehřátém oleji dozlatova…
Uvaříme těstoviny dle návodu, na pánvi osmahneme lososa pokapaného šťávou z citronu, posypeme kořením a solí. Když je maso téměř hotové, posypeme trochou kari a zalijeme…
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Uvařené propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.Zeleninu nakrájíme na kousky, tvrdý sýr na kostky.Na…
Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně)ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr …
Umyté brambory uvaříme ve slupce 15-20 minut do poloměkka. Po uvaření necháme chvíli vypařit. Vidličkou každý brambor lehce zmáčkneme, aby se otevřel. Na každý brambor…
Hovězí srdce očistíme od blan a žilek a rozpůlíme. Pořádně omyjeme a vložíme do hrnce s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme do měkka.Měkké…
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
Na oleji osmahněte cibulku a následně přidejte krůtí maso. Chvíli orestujte a případně trochu podustePřidejte zeleninu na Mexiko mix v poměru, který Vám nejlépe vyhovuje…
Špenát omyjeme a necháme okapat.Rajčata překrájíme na půlky, cibuli na měsíčky a se špenátem promícháme.Šunku překrájíme na kousky a srolujeme do ruličekPřipravíme…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
Na pánev dáme trochu oleje ze sušených rajčat, rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájená rajčata a nasekanou jarní cibulku, krátce orestujeme, přimícháme pesto, vložíme…
Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby zelenina…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!
Jak to bylo, šéfe? Pohlreich házel hlášky na Moravě. Oslňte strávníky květákovou polévkou s tvarůžky
Meruňky, zázrak pro zdraví a krásu: zpomalují stárnutí, zjemní pleť a pomůžou vylepšit náladu