Čím nahradit ztužovač šlehačky? Potřebujete pouze dvě suroviny, které nejspíš máte doma
Smetana ke šlehání musí mít 33 % tuku a více, jinak je problém ji ušlehat pěkně do tuha. Někdy musíme sáhnout po ztužovači, aby byla pevná. Co když ho ale nemáme doma? Pomůžeme si jednoduše pomocí dvou jednoduchých ingrediencí.
Pokud máme doma vysokoprocentní šlehačku a bojíme se, že nám při šlehání neztuhne, můžeme si vyrobit ztužovač z moučkového cukru a škrobu. Postup je snadný a rychlý, obě dvě potřebné suroviny jsou trvanlivé a obvykle je máme doma v zásobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit ztužovač šlehačky
Na domácí ztužovač šlehačky potřebujeme cukr a škrob v tomto poměru:
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
Obě suroviny smícháme a přisypeme do misky se smetanou. Promícháme a ušleháme do požadované konzistence.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 7 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 10 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 15 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře