Jak dlouho dusit drůbeží játra? Odpovídáme na časté dotazy začátečníků
Drůbeží játra jsou oblíbená, poměrně levná a rychle připravená surovina. Většinou z nich připravujeme polévkové knedlíčky, podáváme je v minutkové úpravě nebo dušená.
Dušená játra jsou rychlým a chutným jídlem, které ocení především milovníci této suroviny. Podáváme je nejčastěji s rýží. Začátečníci někdy tápou, jak dušená játra připravit a jak dlouho je dusit. Nabízíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho dusit drůbeží játra
- Játra opláchneme, pokrájíme na kousky a odstraníme žilky.
- Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli do světle růžové barvy.
- Nakrájená játra poprášíme hladkou moukou, promícháme a přidáme k cibuli.
- Prudce osmahneme, aby se játra rychle zatáhla. Mouka na povrchu způsobí, že zůstanou uvnitř šťavnatá a mouka později zahustí omáčku.
- Okořeníme, mírně podlijeme (vodou, vývarem, vínem, pivem) a po opětovném uvedení k varu zmírníme plamen, případně ještě podlijeme. Dusíme asi 15–20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a hlídáme stav omáčky, aby se nepřipálila. Dochutíme.
- Játra jsou hotová, když po nakrojení z nich už nevytéká růžová šťáva. Delším dušením by játra ztratila křehkost. Podáváme je ihned, ohřívaná také nejsou tolik křehká.
Jiný způsob zahuštění záklechtkou (voda+mouka) ukazuje náš videorecept. Můžete se nechat inspirovat, případně nám napsat svoje oblíbené rady a vychytávky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Játra můžeme připravit na mnoho způsobů, ale je potřeba s nimi správně zacházet
Komentáře