Jak dlouho vařit zásmažku? Po provaření budou omáčky i polévky lahodně krémové
Zásmažka nám slouží k zahušťování pokrmů a v české kuchyni bychom se bez ní neobešli. Připravíme ji jednoduše ze dvou ingrediencí, z tuku a mouky. Toto spojení nám zajistí dokonale krémový, zahuštěný pokrm.
Na přípravu zásmažky budeme potřebovat jen dvě suroviny - tuk a mouku. Z tuků většinou zvolíme máslo pro své lehce oříškové aroma, ale lze ji připravit z rostlinného oleje či sádla. Co se týče mouky, sáhneme nejčastěji po hladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho provařit zásmažku
Připravenou zásmažku vždy přidáváme postupně do hotového dochuceného pokrmu, a to za stálého míchání metličkou, abychom ji důkladně rozmíchali.
Nyní je nutné mít určitou dávku trpělivosti a nechat zásmažku provařovat alespoň 15-20 minut, aby se s tekutinou dobře propojila. Pokud ji provaříme až 30 minut, omáčka získá dokonalou krémovou konzistenci a vyvaří se všechna pachuť mouky.
Zásmažkou (nebo jinak řečeno jíškou) nezahušťujeme pouze tradiční omáčky, ale i polévky. Pojďte si připravit tuto báječnou kedlubnovou polévku podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 16 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 20 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho se připravuje zásmažka? Záleží, jestli připravujeme světlou nebo tmavou
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře