Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Vajíčka šleháme, aby se bílek se žloutkem dokonale smíchaly - tím se do nich dostane vzduch, díky kterému pak bude pokrm nadýchaný. Našlehaným vajíčkem se potírá pečivo, aby bylo lesklé.
Vejce patří mezi zdroje bílkovin a výživových látek, proto je jejich konzumace v omezeném množství žádoucí. Vajíčka slouží jako pojivo v těstě a pokud jsou rozšlehaná, je těsto díky nim nadýchané a jemné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se šlehají vejce
Jsou 3 způsoby šlehání vajec a každý způsob má svůj účel.
- Vejce, našlehaná vidličkou, jsou vhodná k potírání perníčků, štrúdlů, pečiva a koláčů. Také je naléváme za stálého míchání do horkých polévek.
- Metličkou šleháme vajíčka do omelet a vaječných míchanic. Jen tak dosáhneme báječné nadýchanosti pokrmu.
- Celá vejce, ušlehaná ručním mixérem do světlé pěny, jsou vhodná k přípravě pečiva, dortových korpusů a třených těst.
Z míchaných vajíček můžeme připravit například knedlíčky do polévky - podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 5 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Jak ušlehat žloutky s cukrem: Rady k dosažení dokonalé žloutkové pěny
Komentáře