Pečicí papír je dobrý sluha, ale zlý pán, pokud nelze zkrotit. Naše video vám s ním pomůže
Každý milovník pečených pokrmů ví, že pečicí papír je skvělý pomocník a dokáže ušetřit mnoho času i surovin. Ale co když máme formu v jiném tvaru, než poskytuje krásně rovný a velký plech? To už nebude nikdy problém.
Pečicí papír zajišťuje snadnější, rychlejší i levnější přípravu pokrmů. Žádné připálené zbytky jídla, není třeba nic vymazávat, dokonce se v něm dá rozválet těsto nebo připravit jídlo v toustovači bez nečistot. A jak vyložit hranatou formu?
- Pečicí papír zacvakneme do spodní části forma a přebytek papíru ustřihneme.
- Z přebytků nastříháme proužky cca na výšku formy.
- Tukem lehce přetřeme vnitřní okraj formy, aby se papír snadno přilepil.
- Vložíme do formy pruhy papíru a můžeme sáhnout po těstě.
Forma chlebíčková nebo forma na srnčí hřbet je přiliž úzká, můžeme zde použít pečicí papír? Samozřejmě.
- Formu otočíme dnem nahoru, zvenku vyměříme potřebnou velikost papíru a přebytek papíru ustřihneme.
- Všechny okraje zvenku pečlivě založíme a vytvarujeme je podle formy.
- Vytvarovaný papír opatrně vložíme do formy, lehce zapravíme a můžeme péct.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečicí papír jako všemocný pomocník
Věděli jste, že některé druhy můžete použít k pečení opakovaně? Nebo jím proložte plátky masa, které chcete zamrazit, použijte jej jako poddajnou pokličku na chlebíčky či na lahodný moučník, aby neokoral. A slyšeli jste už o technice papillote?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 1 hodinou
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Klobásy
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Jak vymazat a vysypat formu na bábovku - rady pro začátečníky
Pečení v papilotě je stará metoda úpravy pokrmů, která se hodí i v současnosti. Použijeme ji i při grilování
Komentáře