Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Mladé smrkové výhonky v sobě mají léčivou sílu, uchovat je můžeme ve formě medu a používat jako sladidlo. Výhonky se dají také sušit a přidávat do čajových směsí, nebo nakládat do alkoholu - voňavé mazání se bude hodit na revmatické klouby.
Mohlo by vás zajímat
Co budeme na med potřebovat
Jak uvařit med do správné hustoty
Druhý den směs přecedíme, přidáme cukr a společně vaříme za stálého míchání. Část tekutiny necháme odpařit tak, aby sirup získal konzistenci medu. Ještě za horka smrkový med plníme do menších sklenic, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na přibližně 15 minut. Sklenice můžeme také zavařit. Poté je uložíme do chladna.
Smrkový med používáme do čaje, uplatní se především při nemocech z nachlazení, ale hodí se i na běžné přislazování (nápojů i pokrmů). Tato dobrota se určitě v kuchyni neztratí, podobně jako další oblíbené sirupy a medy - např. sirup z květů černého bezu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře