5 častých chyb při přípravě velikonoční nádivky: Jak na to, aby nádivka byla dokonalá
Pokud se kromě pečení beránka a barvení vajíček chcete letos pustit do velikonoční nádivky, poradíme vám, jak na to, aby byla dokonalá. Ukážeme vám časté chyby při přípravě nádivky, kterých je třeba se vyvarovat.
Velikonoční nádivka patří mezi tradiční pokrmy velikonočních svátků. Je nadýchaná, voňavá a plná zelených bylin, které nám připomínají vytoužený příchod jara. Jenže chutný pokrm se nemusí vždy podařit a přitom by stačilo jednoduše předejít některým chybám. A které to jsou?
- Pečivo je čerstvé: Pečivo musí být starší, opečené nebo lehce prosušené, jinak se z něj ve směsi stane nepříjemná a nevzhledná kaše.
- Máslo se vhodí do směsi, popř. se rozpustí a přidá do mísy: Máslo je ideální utřít s vejci, aby byla nádivka krásně jemná.
- Do nádivky se přidá kypřicí prášek: Tím se samozřejmě objem zvětší, ale vyšlehaný sníh z bílků udělá lepší službu.
- Mladého zeleného listí je v nádivce jen pár hrstí: Pro 1 osobu patří alespoň 50 g jarních lístků, to je při jejich váze docela hromada, ale tak to má být.
- Přešlehaný sníh z bílků: Správně ušlehat sníh je důležité, přešlehaný sníh nenakypří těsto, jak bychom si přáli, neboť vlhne a padá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Který recept na nádivku je ten správný?
Receptů na velikonoční nádivku je mnoho, a který je ten správný, záleží jen na vás. Musí především chutnat vám, vaší rodině a blízkým, se kterými chcete prožít oslavy příchodu jara. Můžete vyzkoušet nádivku podle našeho video-receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 2 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů na tradiční velikonoční hlavičku. Co patří do této jarní nádivky a jak ji co nejlépe upéct
Jak si upéct domácí rohlíky. Vyzkoušejte recept na klasické české pečivo podle názorného videa
Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost
Komentáře