Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budeme umět připravit chutně, oblíbí si ji celá naše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí v našem kuchařském repertoáru.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 308 kJ / 5 093 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,31 g |
Tuky | 18,46 g |
Vláknina | 139,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43,64 g |
Sůl | 108,01 g |
Sacharidy | 1 055,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená.
Inspirovala jsem se na mimibazaru, jen jsem recept trochu poupravila. Ale jsem plně spokojená. Potrpím si na voňavou kořeněnou příchuť.
Je to pravdu moc dobrý recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2011 17:20
vypadá to pěkně jedle řepu můžu +1
28. 8. 2011 17:13
rebeka:bingó řepě 3x nazdár
28. 8. 2011 17:10
srettka:dobrá,sestro..věřím ti,zkusím to,píchnu to,hlásím to...
28. 8. 2011 17:09
rebeka:ich...ich...ich-có?? myslíš tu mast, co smrdí jak čerstvě zaasfaltovaná silnice??
jsem to pojala knižně trochu noo, ale dělat z tebe mast by mě teda fákt nenapadlo
já nevim, jakou tu řípu budeš mít, píšou všude 20-30 minut, ale přesně nevim lepší na to jít jako na bramborky,pichnu a vidim, teda cítím. ale myslím že to bude cca 20 minut
jsem to pojala knižně trochu noo, ale dělat z tebe mast by mě teda fákt nenapadlo
já nevim, jakou tu řípu budeš mít, píšou všude 20-30 minut, ale přesně nevim lepší na to jít jako na bramborky,pichnu a vidim, teda cítím. ale myslím že to bude cca 20 minut
28. 8. 2011 17:04
srettka: hele,sestro,nedělej ze mě ichtyla s tím si vystačím sama JAK..JAK dlouho asi než je to poloměkké
28. 8. 2011 17:02
rebeka:uchopím jemně ty plody temně nachové,každý pěkně pod zurčícím praménkem vody něžně omyji a pak všechy vložím do té velké nádoby, s poetickým jménem zavařovák. a tady, ty plody nachu ze země vytažené koupu ve vřelé vodě tak dlouho, než po jemném vpichu jehlicí můj vjem hmatový zaznamená informaci,že plody jsou poloměkoučké. Pak je zabavím té vřelé nachové vody a nechám vychladnout ty plody, abych je pak zlehka zbavila kabátku, který skrývá jejich krásnou hladkost a barvu...noom tak že asi tak sestro
28. 8. 2011 16:57
srettka:toto píšeš:Řepu omyjeme a uvaříme i se slupkou do poloměkka..tak já su z teho hlópé...
28. 8. 2011 16:54
rebeka:ty mě nerozumíš, to nebylo zavařování ve skle, ale vaření syrové neloupané řepy abych nemušíla vařit po částech, ale pěkně celou haldu najednou
28. 8. 2011 16:53
srettka:ty mě nerozumíš...myslím tu řepu,jak mám dlouho vařit ne sterilizovat
28. 8. 2011 16:41
rebeka:v tlakáči asi polovinu času,já to naházela najednou do zavařováku a fertig
28. 8. 2011 16:37
jáááj řepu miluju už dloooouho se na ni chystám,receptík si tisknu
a jak dlouho mám vařit řepu např.v papínově hrníčku
a jak dlouho mám vařit řepu např.v papínově hrníčku
28. 8. 2011 16:22
tedy sestry,taky jste mohly dát objednávku dřív, vydrancovala bych zbytek školní zahrady a zamluvila na odpoledne ávii
špagi...když vona je fákt tak dóbrá a já řepu miluju, samozřejmě až po manželovi..že miláčku
měla jsem starej recept od kolegyně, ale tenhle ho převálcoval...promiň alenko
špagi...když vona je fákt tak dóbrá a já řepu miluju, samozřejmě až po manželovi..že miláčku
měla jsem starej recept od kolegyně, ale tenhle ho převálcoval...promiň alenko
28. 8. 2011 16:18
Ty to popisuješ tak sugestivně, že mám chuť na sklínku, pošli mi ji
28. 8. 2011 16:18
I pro mně prosím-směr Praha
28. 8. 2011 16:15
Řepu miluju Sretti, prosím si expres pár skleniček na JM.Děkuji převelice.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Liptovské droby: Křupavou klobásku z brambor zjemní škvarky a navoní majoránka. Dobrota z podhůří Tater je jednoduchá, a přitom levná
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Další recepty
Tématické fráze: červená řepa nejlepší recepty lak na cervenou repu recept na nakládanou červenou řepu sterilizace červené řepy jak naložit červenou řepu zavařování červené řepy jak nakládat červenou řepu červená řepa zavařování nejlepši zavařena červena řepa nakladáme červenou řepu lák na řepu recept na nakladanou řepu červená řepa sterilizace zavařená červená řepa nejlepší recept zavarena cervena repa červená řepa zavařujeme sterilovaná červená řepa závaraná červená repa červená řepa zavařená nalozena cervena repa
Suroviny: řepa červená, ocet, voda, sůl, cukr krupice, anýz, kmín celý, fenykl
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
90 názorů