Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2012 21:14
27. 3. 2012 12:16
27. 3. 2012 07:55
25. 3. 2012 18:24
17. 3. 2012 22:42
17. 3. 2012 22:40
17. 3. 2012 22:30
17. 3. 2012 19:00
15. 3. 2012 14:30
14. 3. 2012 23:20
14. 3. 2012 22:17
14. 3. 2012 21:43
14. 3. 2012 21:18
14. 3. 2012 21:13
14. 3. 2012 20:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 1 hodinou
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 2 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 3 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 4 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 5 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 8 hodinami
Fish and chips
Saona uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Červená řepa v kuchyni: Vyzkoušejte polévky, pomazánky i carpaccio
Jak uvařit dobrý boršč a co do něho patří? Nesmí chybět červená řepa. Máme pro vás výborný recept a názorné video
Reportáž: Občerstvení před fotbalem? Slavia dnes skóruje. Dali jsme si sekanou za 140 Kč, skvělý byl i červenobílý donut
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů