Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2012 00:11
Bod odo mna
http://www.youtube.com/watch?v=naXKnJ_-US4
13. 3. 2012 23:56
13. 3. 2012 23:51
13. 3. 2012 23:47
13. 3. 2012 23:41
13. 3. 2012 23:33
13. 3. 2012 23:32
13. 3. 2012 23:30
13. 3. 2012 23:28
13. 3. 2012 23:25
13. 3. 2012 23:24
13. 3. 2012 23:20
13. 3. 2012 23:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 23 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 1 hodinou
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 6 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 8 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete
Polská kuchyně: To není jen bigos. Znáte třeba speciální vepřový kotlet schabowy?
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů