Jednoduchá šípková marmeláda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 501 kJ / 3 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,13 g |
Tuky | 3,33 g |
Vláknina | 240,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 722,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je nejen dobrá k divočině, ale i do cukroví a na chleba. Dávka na fotce je z 1/2 kg šípků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2017 16:54
rihana: Moc děkuji!!!
1. 11. 2017 16:53
Jana Remková:
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
1. 11. 2017 16:43
casino: to snad není možný, zavařenina je úplně jemňoučká, když mi zbyde po omáčce, tak si ji namažu i na chleba.
22. 10. 2017 17:43
Jana Remkova:
rihana:
No, já mám sice nerezové patro ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre
rihana:
No, já mám sice nerezové patro ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre
22. 10. 2017 17:18
rihana: Fakt?? Kde je sakra ten recept??
22. 10. 2017 14:25
U šípkové marmelády není vůbec třeba vydlabávat vnitřek, úplně zbytečná práce. Vše se rozvaří a krásně propasíruje. Recept mám tady někde z internetu a dělám jí už přinejmenším deset let. Je skvělá a zaručeně jednoduchá. Obtížné je na ní jen to pasírování.
22. 10. 2017 14:02
casino:
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.
22. 10. 2017 13:54
Jana Remkova: No jo no jenže už tu jedna je tak jsem musela něco přihodit a číslo se mi nechtělo dávat . Pracné je to očištění to je pravda, ale pak již jsem měla za hodinu hotovo.
22. 10. 2017 09:57
Není jednoduchá , ale rozhodně je skvělá. Já váhám, jestli z šípků udělat likér, nebo marmeládu
21. 10. 2017 22:27
"Jednoduchá šípková marmeláda"
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 1 hodinou
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 2 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 2 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 5 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 6 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit čaj z čerstvých šípků? Chutí i vůní je výraznější než ze šípků sušených
Jak připravit oblíbený čaj ze sušených šípků a na co se hodí šípková marmeláda
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Tématické fráze: šípková šťáva šípková marmeláda bez cukru šípková marmeláda šipkova marmelada recept šípková šťáva recept šípková zavařenina recept top recepty šípková marmeláda šípková marmeláda postup jednoduchá šípková zavařenina jednoducha marmeláda recept šípková zavařenina šípková marmeláda jednoduše šípková marmeláda bez bez cukru recept šípková šťáva recepty na sipkovou marmeladu vnitrek šípků příprava šípkové marmelady recepty-šípková marmeláda šípková štáva recepty recept šípková zavařenina
Suroviny: šípky, cukr třtinový, koření hřebíček, kyselina citronová, kůra citronová, šťáva citronová, voda,
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
10 názorů