Není buchta jako buchta. Podívejte se, co česká kuchyně nabízí milovníkům sladkého
Buchta, ať už kynutá plněná kostka, nebo ta vylitá a pečená na plechu, je oblíbený a typický český moučník. Tradiční buchty se dokonce objevují v pohádkách, s sebou do světa si je v ranečku odnáší třeba hloupý Honza. Proč právě buchty? Protože mu je maminka nachystala s láskou a věděla, že vydrží vláčné několik dní. Dnes už mají buchty i svůj svátek!
Kynuté plněné buchty
Buchty ve tvaru kostky se dají naplnit mnoha dobrotami. Oblíbené jsou tvarohové buchty a buchty s makovou nebo povidlovou nádivkou. Buchty lze plnit také ovocem, například švestkami.
Lité buchty
Pro začátečníky jsou vhodné tzv. hrnečkové buchty, při jejichž přípravě nepotřebujete váhu. Efektně vypadají buchty vícebarevné nebo buchty prošívané, které už vyžadují trochu více zkušeností.
Den buchet
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Studenti učí vařit studenty. S aplikací List-N-Eat budou v červenci reprezentovat Českou republiku na největším mezinárodním klání startupů v Istanbulu
Vyzkoušejte baba ghanoush! Pomazánka z pečeného lilku s česnekem vás bude bavit!